Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år V for Vendetta
Original titel
V for Vendetta
Dansk titel
V for Vendetta
Medie
Film
Længde i minutter
133 minutter
Længde i meter
3636 meter
Producer
Joel Silver, Grant Hill, Andy Wachowski, Larry Wachowski
Instruktør
James McTeigue
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2005
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
7. marts 2006
Begrundelse
Filmen indeholder adskillige scener med slagsmål, knivkampe, skududvekslinger, bombeeksplosioner, tortur og drab. Der er endvidere scener med lidende mennesker, der benyttes til medicinske forsøg og scener med massegrave, hvor de nøgne lig af disse mennesker efterfølgende begraves. I flere af disse scener er volden særdeles blodig og udpenslet. Filmen vurderes derfor at kunne virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
V for Vendetta tager sin begyndelse i det fremtidige, totalitære Storbritanien. Den blide, unge Evey bliver reddet fra en livstruende situation af en maskeret selvtægtsmand, der kun er kendt under navnet "V". V er vidunderlig karismatisk og dræbende dygtig i alle arter indenfor kampsport og forklædning. Han starter en revolution, da han sprænger to af Londons vartegn i luften, og overtager de statskontrollerede luftveje imens han ansporer sine medmennesker til at rejse sig mod tyranni og undertrykkelse. Da Evey opdager sandheden om V's mystiske baggrund, opdager hun også sandheden om sig selv - og bliver usædvanlig nok hans allierede i et attentat for at bringe friheden og retfærdigheden tilbage til et samfund fyldt med ondskab og korruption.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.