Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år DRØMMEN
Original titel
DRØMMEN
Dansk titel
DRØMMEN
Medie
Film
Længde i minutter
110 minutter
Længde i meter
2994 meter
Producer
Sisse Graum Jørgensen
Instruktør
Niels Arden Oplev
Producerende filmselskab
Zentropa Entertainments11
Distributør
Nordisk Film Biografdistr. A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2006
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
13. marts 2006
Begrundelse
Filmen indeholder adskillige dramatiske scener, hvor hovedpersonen udsættes for følelsesmæssige svigt, grov mobning og vold. I flere meget følelsesladede scener bryder en fader sammen og må indlægges, og man ser en dreng bryde grædende sammen efter at være blevet mobbet af hele skolegården. I andre scener ses en blodindsmurt dreng, der må have sit øre syet efter en voldelig afstraffelse samt en desperat lærer, der gentagne gange slår en elev meget hårdt. Da hovedpersonen på trods af volden og de følelsesmæssige svigt aldrig knækkes, og filmen ender med det godes sejr, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Den tyranniske skoleinspektør, Lindum Svendsen, styrer en sort skole i provinsen. Den unge og langhårede lærer fra København, Freddie Svale, er netop blevet ansat. En dag bliver eleven og landmandssønnen Frits groft mishandlet af inspektøren. Men Frits er ikke sådan at kue, han er stædig og ved hvem Martin Luther King er. Freddie Svale tager sig af Frits og sammen med Frits forældre, Peder og Stine, går de i kamp for retfærdigheden. En kamp, der får konsekvenser for alle involverede parter. Filmen er baseret på virkelige hændelser.
Kommentarer
Medierådet vurderer, at filmen ud over de voldsomme scener også rummer formildende omstændigheder og pauser i spændingsopbygningen, og at mange børn ned til 9-årsalderen derfor godt vil kunne tåle at se filmen i følgeskab med en voksen.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.