Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Caché
Original titel
Caché
Dansk titel
SKJULT
Medie
Film
Længde i minutter
117 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Veit Heiduschka
Instruktør
Michael Haneke
Producerende filmselskab
Le Monde
Distributør
Camera Film
Nationalitet
Frankrig
Produktionsår
2005
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
17. marts 2006
Begrundelse
Filmen har en gennemgående stemning af noget uforløst truende og rummer flere scener med skænderier og følelsesmæssige sammenbrud. Desuden er der enkelte, meget blodige scener. I en scene halshugges en hane, hvis dødskramper fremstilles detaljeret. I en anden scene begår en person selvmord ved at skære halsen over på sig selv. Da begge scener er meget blodige og detaljerede i fremstillingen, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
George er TV-vært på et populært litteraturprogram. Han begynder at modtage videobånd med posten med optagelser af ham og hans familie. Løbende bliver videobåndene mere og mere personlige, og noget tyder på, at den anonyme afsender må have kendt ham længe, men Georges har ingen ide om, hvem der står bag. Georges og hans familie føler sig truet på livet, men politiet vil ikke gribe ind, da der ingen direkte trussel har været...
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.