Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Fateless (Sorstalansag)
Original titel
Fateless (Sorstalansag)
Dansk titel
De Skæbneløse
Medie
Film
Længde i minutter
144 minutter
Længde i meter
3944 meter
Producer
Robert Buckler,Bernd Helthaler,Laszlo Vincze
Instruktør
Lajos Koltai
Producerende filmselskab
EuroARts Ent., H2O Motion Pict.; Hungarian Motion Pict.
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
Ungarn
Produktionsår
2005
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
2. maj 2006
Begrundelse
Filmen giver en meget realistisk fremstilling af lidelsen og håbløsheden ved livet i en koncentrationslejr og indeholder adskillige scener, hvor fanger bliver slået, ydmyget og nægtet elementære livsfornødenheder. I flere scener ses en stor dreng med et åbent, stærkt betændt sår og fanger, der falder omkuld af udmattelse. I en anden scene ses tre hængte fanger. Da volden imidlertid ikke er detaljeret fremstillet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
En film baseret på nobelpristager Imre Kertész, roman af samme navn. "De skæbneløse" følger en 15-årige jødisk dreng, der deporteres fra Budapest til Auschwitz og senere til Buchenwald. Med en drengs tillidsfulde åbenhed følger vi ham i lejrlivets totalitære verden, hvor fangerne lydigt og ivrigt søger at efterleve magthavernes reglementer og forskrifter, men også i hverdagens trivielle episoder, der kan fremkalde øjeblikke af glæde og håb. En historie om de frygteligste grusomheder og menneskelig fornedrelse, men som også bryder med den traditionelle fremstilling af holocaust ved at afmystificere Auschwitz.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.