Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Babel
Original titel
Babel
Dansk titel
Babel
Medie
Film
Længde i minutter
144 minutter
Længde i meter
3945 meter
Producer
Alejandro González Iñárritu m.fl.
Instruktør
Alejandro González Iñárritu
Producerende filmselskab
Babel Productions, Inc.
Distributør
Nordisk Film Biografdistr. A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2006
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
13. oktober 2006
Begrundelse
Filmen er flere steder holdt i en meget realistisk, dokumentaristisk stil. Den indeholder indtil flere dramatiske scener, hvor personer skydes, udsættes for vold og befinder sig i livstruende situationer. En person skydes i en bus, og det fører til en række dramatiske og blodige scener. En person går i panik, da vedkommende skal have syet et sår uden bedøvelse. Et barn skydes og to andre efterlades hjælpeløse i en ørken. Da der er tale om centrale personer, som man fatter identifikation med, og da scenerne er skildret med stor realisme, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
Det amerikanske ægtepar Richard og Susan er taget på ferie i Marokko for at redde deres ægteskab. Ikke langt derfra er to marokkanske drenge ude for at holde øje med en flok geder. De beslutter sig for at afprøve deres riffel, og rammer den forbipasserende bus med de to amerikanske turister. Denne hændelse sætter en kæde af begivenheder i gang, som kommer til at involvere mennesker fra hele verden.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.