Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Reprise
Original titel
Reprise
Dansk titel
Reprise
Medie
Film
Længde i minutter
105 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Karin Julsrud
Instruktør
Joachim Trier
Producerende filmselskab
4 1/2
Distributør
Sunrise Film Distribution ApS
Nationalitet
Norge
Produktionsår
2006
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
3. september 2007
Begrundelse
Filmen har en alvorlig grundtone. Den indeholder enkelte scener, hvor personer bliver udsat for fare eller fysisk smerte. I en scene rammes en person af en bil og kastes over køleren, i en anden scene bliver en person slået ned af en vred bilist. Man ser endvidere en række kortvarige glimt af en person, der befinder sig i et psykotisk anfald og har slået hænderne til blods. Foruden disse optrin indgår der en enkelt scene, hvor to personer har samleje. Disse scener er relativt kortvarige og udpensles ikke, hvorfor filmen kun vurderes til at kunne virke skræmmende på de yngste.
Handling
De to unge venner Erik og Phillip starter deres karrierer som forfattere med alverdens forventninger. Eriks første manuskript afvises, men Phillips udgives, og han bliver pludselig centrum for den norske, kulturelle scene. Men livet lader sig ikke forudsige, og den heftige medieopmærksomhed kombineret med en besættelse af kæresten Kari, resulterer i at Erik og hans venner efter seks måneder må afhente Phillip på et psykiatrisk hospital. Alt imens Philip prøver at komme sig, får Erik gradvist styr på sin forfatterkarriere.
Kommentarer
Målgruppen er unge og voksne
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.