Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år 3:10 TO YUMA
Original titel
3:10 TO YUMA
Dansk titel
3:10 TO YUMA
Medie
Film
Længde i minutter
123 minutter
Længde i meter
3354 meter
Producer
CATHY KONRAD
Instruktør
JAMES MANGOLD
Producerende filmselskab
TREE LINE FILMS
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2008
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
14. januar 2008
Begrundelse
Filmen har en dramatisk og brutal stemning og indeholder adskillige scener med slagsmål, skudopgør og drab. I en scene overfaldes en dilligence og adskillige personer dræbes, flere af dem på en kynisk, henrettelsesagtig måde. I andre scener dræbes en person med en gaffel eller brændes inde i en dilligence. Da mange af de voldelige scener desuden er særdeles blodige og detaljerede, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Vi befinder os i Arizona i slutningen af 1800 tallet, hvor den berygtede Ben Wade og hans hensynsløse bande har hærget i årevis. Da Wade langt om længe bliver taget til fange tilbyder borgerkrigsveteranen Dan Evans at overlevere ham til "3:10 til Yuma", toget som skal føre Wade til retten. Under deres lange rejse begynder de to imidlertid at udvikle respekt for hinanden og et sært og ulige venskab starter. Men med Wades bande lige i nærheden og farer overalt udvikler missionen sig til en voldelig, næsten umulig rejse mod hver mands skæbne.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.