Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Porco Rosso
Original titel
Porco Rosso
Dansk titel
Porco Rosso
Medie
Film
Længde i minutter
93 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Toshio Suzuki
Instruktør
Hayao Miyazaki
Producerende filmselskab
Studio ghibli
Distributør
Camera Film
Nationalitet
Japan
Produktionsår
1992
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
10. marts 2009
Begrundelse
Filmen foregår i et tydeligt urealistisk, tegnet univers og har en humoristisk, poetisk og eventyrlig grundtone. Den indeholder adskillige scener med action, luftkampe, slagsmål og drama, men ingen kommer varigt til skade og konflikterne forløses indenfor hver enkelt scenes rammer. I åbningsscenen bliver en flok skolebørn bortført af pirater. Imidlertid er scenen humoristisk fortalt, børnene skildres som ressourcestærke og frygtløse, og de befries hurtigt. Da filmen tillige indeholder lange rolige sekvenser, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Handling
Porco Rosso er et tidligere flyver-es, der er plaget af en forbandelse, som har forvandlet ham til halvt gris. I 1920erne driver han rundt i sit vandfly over Adriaterhavet og ernærer sig som dusørjæger. Han bor i et lille telt på en øde ø, men så snart telefonen ringer, går han i luften for at jage de pirater, der hærger området. Hans succes skaffer ham fjender og rivaler. Men han har også mange venner og beundrere, så da han bliver udfordret til duel stiller alle op.
Kommentarer
Ikke angivet
 Søg efter film
 Søg efter trailere
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.