Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Boy A
Original titel
Boy A
Dansk titel
Boy A
Medie
Film
Længde i minutter
101 minutter
Længde i meter
2764 meter
Producer
Lynn Horsford
Instruktør
John Crowley
Producerende filmselskab
Film Four
Distributør
Miracle Film Distribution
Nationalitet
GB
Produktionsår
2008
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
11. marts 2009
Begrundelse
Filmen har flere steder en markant trykket stemning, til tider decideret angstfyldt. Der er flere meget ubehagelige scener, hvor der er voldelige, udpenslede slåskampe. I en mareridtsagtig scene overfaldes en mand af en gruppe maskerede mænd og klynges op og hænges. I en anden angstfyldt scene skæres en pige i armene med en hobbykniv for derefter at blive dræbt. Disse scener er desuden realistisk skildret, samt filmens slutning dyster. Filmen vurderes derfor at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Eric var kun en dreng, da han sammen med vennen Phillip slog en jævnaldrende pige ihjel. I retssalen stod de tiltalt som henholdsvis dreng A og dreng B og anklagemyndigheden gik efter den hårdeste straf på grund af den åbenlyse ondskab, de to drenge besad. I fængslet døde Phillip, men som 24-årig prøveløslades Eric og tildeles en ny identitet. Han får et job og efterhånden også en lille vennekreds og en kæreste. Da han en dag hjælper en lille pige, der har været involveret i en trafikulykke, får tabloidpressen færten af en meget større historie.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.