Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år CORALINE
Original titel
CORALINE
Dansk titel
CORALINE OG DEN HEMMELIGE DØR
Medie
Film
Længde i minutter
100 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Henry Selick/Bill Mechanic
Instruktør
Henry Selick
Producerende filmselskab
UNIVERSAL
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2008
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
8. juni 2009
Begrundelse
Filmen indeholder flere scener med en angst pige, der holdes fanget i en magisk, men mareridtsagtig, dyster verden af et ondt spøgelsesagtigt væsen, og som er i fare for ikke at komme tilbage igen til sine forældre. Der er anvendt små chokeffekter, og en af filmens hovedfigurer angribes på dramatisk vis af forheksede planter og dyr. Endvidere er scenen med pigen i fangeskab intens, spændingsladet og af længere varighed. De dramatiske scener er imidlertid ikke udpenslede, og da pigen bl.a. gennem hjælp fra kammerater klarer de svære situationer, alle konflikter forløses til sidst, samt filmen foregår i et urealistisk animeret univers, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år. Det skal dog understreges, at nogle af filmens scener vil kunne virke stærkt på de alleryngste børn, hvorfor det anbefales at følge vurderingens aldersgrænse på 7 år.
Handling
Da Coraline udforsker sit nye hjem, finder hun, at bag den lille, låste dør i stuen er der bare en mur. Men hvem ville dog bygge en dør ind til en mur? Ville det ikke være spændende, hvis der bare nogen gange var en gang på den anden side som førte til en anden verden? For Coraline går den drøm i opfyldelse. Hun finder bare den samme verden bag døren den samme, men på en måde bedre; hvor mor har tid til at lave lækker hjemmelavet mad, hvor forældrene har tid til at snakke og er cool, hvor naboerne er spændende, og hvor haven er et blomstrende paradis at udforske. Det er meget tillokkende for Coraline at vælge at blive hos hendes Anden Mor og Anden Far i den Anden Verden, men der er en pris for det behagelige liv på den anden side af døren. Ikke bare for hende selv, men også for hendes rigtige mor og far.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.