Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år SYNECDOCHE NEW YORK
Original titel
SYNECDOCHE NEW YORK
Dansk titel
NEW YORK I ET NØTTESKALL
Medie
Film
Længde i minutter
124 minutter
Længde i meter
3400 meter
Producer
ANTHONY BREGMAN, SPIKE JONZE, CHARLIE KAUFMANN, SIDNEY KIMMEL
Instruktør
CHARLIE KAUFMANN
Producerende filmselskab
SIDNEY KIMMEL ENTERTAINMENT
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2009
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
12. juni 2009
Begrundelse
Filmen, som har en en alvorstung og sørgmodig grundstemning, er fortalt i et roligt, udramatisk tempo. Den rummer enkelte dramatiske optrin som kan virke skræmmende på de yngste. I en scene går et blandingsbatteri pludseligt i stykker og eksploderer op i hovedet på en mand, som dog kun kommer overfladisk til skade. I en anden scene får en mand et udbrud af spastiske lammelser pludseligt, som dog forløses positivt i samme scene. Disse scener er dog omkranset af lange passager med udramatiske dialoger. Endvidere er billed-og lydsiden på ingen måde voldsom. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Handling
Teaterdirektøren Caden Cotard samler et hold for at gennemføre et nyt teaterstykke i en lagerbygning i New York. Imidlertid bliver skuespillere og ikke mindst instruktøren opslugt af livet på scenen, og som årene går, bliver stykket mere og mere en del af virkeligheden, alt imens livet udenfor de skrå brædder ufortrødent går videre.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.