Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år District 9
Original titel
District 9
Dansk titel
District 9
Medie
Film
Længde i minutter
112 minutter
Længde i meter
3052 meter
Producer
Peter Jackson
Instruktør
Neill Blomkamp
Producerende filmselskab
Key Creatives
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2009
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
11. august 2009
Begrundelse
Filmen har en hæsblæsende, spændingsladet handling, og rummer en lang række meget voldsomme og udpenslede kampscener, hvor fx menneskekroppe på blodig vis enten ses eksplodere eller blive flået i stykker af truende rumvæsener. Disse scener er endvidere sklldet på en meget realistisk, dokumentarisk måde, hvilket er med til at forstærke de voldsomheden. Filmen vurderes derfor at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
For 30 år siden ankom fremmede væsner fra rummet til jorden. De var flygtninge fra en fjern, ødelagt verden, som søgte husly. De blev installeret i Distrikt 9, mens verdens nationer diskuterede, hvad der skulle ske med dem. Nu er tålmodigheden sluppet op. De fremmede væsner er blevet sat under kontrol af et privat selskab, som i virkeligheden kun er interesseret i at kunne aktivere væsnernes heftige våben. Alle forsøg er hidtil mislykkedes, for det kræver at man har væsnernes DNA. En af selskabets medarbejdere, Wikus, bliver smittet med en virus, som begynder at ændre hans DNA, og snart er jagten gået ind på denne mand, som måske kan give adgang til væsnernes hemmeligheder.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.