Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år THE SOLOIST
Original titel
THE SOLOIST
Dansk titel
SOLISTEN
Medie
Film
Længde i minutter
116 minutter
Længde i meter
3162 meter
Producer
Eric Fellner/Tim Bevan
Instruktør
Joe Wright
Producerende filmselskab
UNIVERSAL
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2009
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
14. september 2009
Begrundelse
Filmen foregår i et realistisk hverdagsmiljø og skildrer skizofreni og hjemløshed. Den indeholder fremstillinger af audtive og visuelle halucinationer, ligesom man ser hovedpersonen opføre sig irrationelt og voldeligt. Man ser tillige skildringer af et råt og brutalt gademiljø. Filmen har imidlertid også lange passager med rolig stemning og nogen humor. Da ingen af hovedpersonerne kommer varigt til skade og filmen ender i en positiv tone, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Journalisten Steve Lopez møder ved et tilfælde den hjemløse og sindslidende Nathaniel Ayers, der kan spille guddommeligt på en violin med kun to strenge. I starten er Nathaniel en god historie for Steve, men gradvist udvikler der sig et venskab mellem de to. Filmen er baseret på Steve Lopez artikler og bog om den virkelige Nathaniel Ayers og deres indbyrdes forhold.
Kommentarer
Ikke angivet
 Søg efter film
 Søg efter trailere
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.