Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Une Prophæte
Original titel
Une Prophæte
Dansk titel
Profeten
Medie
Film
Længde i minutter
156 minutter
Længde i meter
4264 meter
Producer
Lauranne Bourrachot
Instruktør
Jacques Audiard
Producerende filmselskab
Why Not Productions
Distributør
The Walt Disney Company Nordic, filial af The Walt Disney Company Nordic AB, Sverige
Nationalitet
Frankrig
Produktionsår
2009
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
17. februar 2010
Begrundelse
Filmen har en mørk og faretruende grundstemning. Den indeholder flere dramatiske optrin, hvor personer trues, bankes og myrdes. I flere omgange ser man personer blive slået og sparket hårdt og i en central scene ser man en mand få skåret halsen over med et barberblad. Flere af disse scener er blodige og ledsages af et uroligt kamera og andre dokumentaristiske effekter, som er med til at forstærke realismen og hermed skræmmevirkningen. Filmen vurderes derfor til at virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
Da han idømmes seks års fængsel for vold mod politiet, kan den fransk/arabiske Malik El Djebena, hverken læse eller skrive. Han kommer til fængslet helt alene, og ejer kun det han står og går i, foruden 50 ¿ som han gemmer i sine nedtrådte sneakers. Han virker yngre, mere uerfaren og sårbar end de andre fanger. Han er kun 19 år gammel. På grund af sit manglende tilhørsforhold til fængslets etablerede bander og fraktioner, kontaktes han af den korsikanske bande, der har magten i fængslet og for dem begynder han at udføre en række opgaver, der på én gang hærder ham og samtidig vinder ham bandelederens tillid. Malik lærer hurtigt, han går i skole og stiger hurtigt, men diskret, i fængslets hierarki, mens han i hemmelighed arbejder på sin helt egne plan for en ny og bedre tilværelse
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.