Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år THE GHOST WRITER
Original titel
THE GHOST WRITER
Dansk titel
ROMAN POLANSKIs SKYGGEN
Medie
Film
Længde i minutter
126 minutter
Længde i meter
3434 meter
Producer
ROBERT BENMUSSA, ALAIN SARDE
Instruktør
ROMAN POLANSKI
Producerende filmselskab
SUMMIT INTERNATIONAL
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2010
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
10. marts 2010
Begrundelse
Filmen har en dyster grundstemning. Den indeholder enkelte scener, hvor personer trues, forfølges og befinder sig i farefulde situationer. I en scene ser man en død mand blive skyllet op på en strand, i en anden scene forfølges en person af nogle ukendte mænd i en bil og i en tredje scene skydes og dræbes en person af en snigskytte. Disse handlinger udpensles ikke, og en stor del af de voldelige handlinger udspiller sig udenfor billedet. Filmen vurderes derfor kun til at virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Forfatteren Gordon McFarquor får tilbudt at være skyggeskribent på den tidligere britiske premierminister Adam Langs selvbiografi. Han overtager opgaven fra Langs tidligere skyggeskribent, der er omkommet i en ulykke. McFarquor tager ud til en lille amerikansk ø, hvor Adam Lang opholder sig sammen med sin kone Ruth og sin privatsekretær Amelia. Snart efter begynder pressen at skrive om Langs mulige hemmelige aftaler med USA. McFarquor prøver at grave i fortiden, og aner snart, at hans forgængers død måske ikke var tilfældig, og at svarene måske kan findes i det ufærdige manuskript.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.