Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Machete
Original titel
Machete
Dansk titel
Machete
Medie
Film
Længde i minutter
105 minutter
Længde i meter
2878 meter
Producer
Robert Rodriguez
Instruktør
Robert Rodriguez
Producerende filmselskab
Sony pictures m.fl.
Distributør
The Walt Disney Company Nordic, filial af The Walt Disney Company Nordic AB, Sverige
Nationalitet
USA
Produktionsår
2010
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
7. december 2010
Begrundelse
Filmen indeholder utallige scener med skyderier, drab og nedslagtninger med en machete. Allerede i filmens anslag går en mand amok med en machete. Han hugger blandt andet hovederne af en gruppe mænd, så blodet sprøjter. Kort efter hugger en anden mand hovedet af en kvinde. Man ser kvindens afhuggede og blodige hoved lande på gulvet. I flere andre scener ser man, hvordan macheten gennemborer folks kropsdele. Alle scenerne er yderst blodige og udpenslede. Det vurderes derfor, at filmen kan virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Den tidligere politimand Machete hyres af nogle lyssky personer til at myrde en navngiven amerikansk senator, der er tilhænger af stramninger inden for indvandringspolitikken omkring den mexicanske grænse. Uheldigvis overlever senatoren attentatforsøget, for i det samme er der en hitgruppe 2, der forsøger at myrde Machete. Han overlever med nød og næppe, men til trods for, at der hviler en dødsdom over ham, lykkes det ham at flygte fra hospitalet. Han sig klar til opgøret med alle de, der troede, at de kunne udnytte ham¿ og slippe godt fra det¿!
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.