Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Percy Jackson: Sea of Monsters
Original titel
Percy Jackson: Sea of Monsters
Dansk titel
Percy Jackson & Uhyrenes Hav
Medie
3D Digital Film
Længde i minutter
108 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Karen Rosenfelt, Chris Columbus
Instruktør
Thor Frudenthal
Producerende filmselskab
Twentieth Century Fox
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2012
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
1. august 2013
Begrundelse
Filmen har en gennemgående actionfyldt og til tider truende stemning. Handlingen blander realisme og mytologi, hvor fantasy-universet er det mest dominerende. Der er mange scener med kampe, forfølgelser og eksplosioner, hvor hovedpersonens liv flere gange er truet af monstre, kykloper, onde guder og andre skræmmende væsner. F.eks. kæmper hovedpersonerne i en sekvens imod en mægtig metal-tyr og i en anden mod en kæmpemæssig gud. I flere scener ser vi også hovedpersonerne i stor knibe og blive livstruende såret. Da de imidlertid i den sidste ende reddes, og da hele handlingen udspiller sig i et eventyrunivers fjert fra det naturalistiske, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Teenageren Percy Jackson, som er søn af guden Poseidon, begiver sig sammen med sine andre halvgud-venner, til Uhyrernes Hav, hvor de skal finde det gyldne skind, som kan redde deres hjem.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.