Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Dallas Buyers Club
Original titel
Dallas Buyers Club
Dansk titel
Dallas Buyers Club
Medie
Film
Længde i minutter
117 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Robbie Brenner
Instruktør
Jean-Marc Vallée
Producerende filmselskab
Voltage Pictures
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2013
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
13. december 2013
Begrundelse
Filmen har en gennemgående urolig stemning præget af en mands kamp for at overleve som HIV-smittet. Mange scener beskriver voldsom druk, skænderier, stofmisbrug, hurtig sex, overfald og slagsmål. I flere scener falder hovedpersonen hjælpeløs om, lige som der er scener med svækkede og døende patienter i hospitalssenge. Da hverken de volds- eller sexscener er udpenslede, og da hovedpersonen beskrives med en stærk overlevelsesvilje og et stænk humor, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 11 år.
Handling
I 1986 bliver stofmisbrugeren og festløven Ron Woodroof diagnosticeret med HIV og får at vide, at han har 30 dage at leve i. Da de godkendte behandlingsformer ikke har gode udsigter, rejser han til Mexico, hvor der findes alternative medikamenter, som han begynder at indsmugle til USA. Det medfører, at han lever meget længere end spået, at han starter Dallas Byers Club, som tilbyder alternativ behandling til HIV-smittede, og at han kommer i en langvarigt juridisk kamp dem det amerikanske Sundhedsministerium og medicinalfirmaerne.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.