Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år FRANK MILLERS SIN CITY: A DAME TO KILL FOR
Original titel
FRANK MILLERS SIN CITY: A DAME TO KILL FOR
Dansk titel
FRANK MILLERS SIN CITY: A DAME TO KILL FOR
Medie
Film
Længde i minutter
102 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Sergei Bespalov, Aaron Kaufman, Mark C. Manuel , Alexander Rodnyansky, Robert Rodriguez
Instruktør
Robert Rodriguez, Frank Miller
Producerende filmselskab
Aldamisa International
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2014
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
15. august 2014
Begrundelse
Filmen har en særdeles barsk og dyster grundstemning, og den præges i høj grad af brutal vold, blodige effekter og en voldsom lydside. Mange scener dvæler ved blodige detaljer, og i enkelte scener anvendes nærmest splattereffekter. Fx får en mand efter et voldsomt slagsmål taget sit ene øje ud, og man ser øjenæblet blive trukket langsomt ud af øjenhulen i hans blodige ansigt. I en anden scene får en mand brækket flere af sine fingre med en papegøjetang, og man ser nærbilleder af hånden med de ødelagte fingrer. Endelig er der hen mod slutningen af filmen en scene, hvor en ung kvinde skærer sig i ansigtet med stumperne fra et ødelagt spejl. Selvom filmen i nogle henseender minder om et tegneserieunivers, og på den måde skaber en distance til realisme, er mange scener så udpenslet voldelige, at det vurderes, at den kan virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
Sin City befolkes af barske og trøstesløse eksistenser, som kæmper for liv og død i en verden af hævn, vold og sex. Historien følger bl.a Dwight, som forblændes af den smukke Ava, og Nancy, som planlægger at tage livet af den mand, som var skyld i hendes kæreste, Hartigans død.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.