Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Birdman
Original titel
Birdman
Dansk titel
Birdman
Medie
Film
Længde i minutter
120 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Alejandro González Iñárritu, John Lesher, Arnon Milchan
Instruktør
Alejandro González Iñárritu
Producerende filmselskab
Fox Searchlight
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2014
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
26. november 2014
Begrundelse
Filmen har en hektisk, anspændt og lettere dramatisk grundstemning. Hovedfigurerne er overvejende frustrerede, vrede og forvirrede, og mange scener indeholder konflikt og skænderi. I én scene går en hovedfigur ind på en teaterscene med en pistol i hånden, han truer en mand og en kvinde, som ligger in en seng, og ender med at skyde sig selv, hvorefter han falder (teater)blødende om. I en næsten identisk scene, skyder hovedfiguren sig selv, men denne gang med en rigtig pistol. Endelig har hovedfiguren på et tidspunkt voldsomme hallucinationer, mens han går på gaden, og vi ser bl.a. mennesker, der skydes, bygninger der bryder i brand samt en stor, monstrøs rovfugl, der sidder truende på et tag. Da der ikke er hverken udpenslet vold eller mennesker, som kommer til skade, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
En falleret skuespiller, der er kendt for sit portræt af den ikonisk superhelt, Birdman, arbejder nu på at få et teaterstykke på Broadway op at stå og dermed vinde respekt. I dagene op til premieren kæmper han med sit ego og forsøger at genfinde sin familie, sin karriere og sig selv.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.