Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Relatos Salvajes
Original titel
Relatos Salvajes
Dansk titel
Wild Tales
Medie
Film
Længde i minutter
122 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Pedro Almodóvar
Instruktør
Damián Szifrón
Producerende filmselskab
El Deseo
Distributør
Scanbox Entertainment Danmark A/S (Filmdistribution)
Nationalitet
Andet ?
Produktionsår
2014
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
20. januar 2015
Begrundelse
Filmen indeholder en række kortfilm, som hver for sig har forskellige mere eller mindre spændingsprægede, dystre og anspændte grundstemninger. Flere af filmene indeholder voldelige og blodige scener, og navnlig indeholder én film flere langvarige, ubehagelige og udpenslede voldsscener, hvor to mænd kommer i voldsom konflikt med hinanden på en øde landevej. Man ser fx de to mænd slå løs på hinanden inde i en forulykket bil, der hænger ud over en skrænt. De slår hinanden til blods med henholdsvis et koben og en gasflaske. Man ser en mand hænge ud af vinduet med en sikkerhedssele om halsen, så han er ved at blive kvalt. Man ser ham hænge i lang tid, spjættende med benene, ude af stand til at trække vejret og med tiltagende gråblåt ansigt. Man ser en bil der eksploderer, og der zoomes ind på to forkullede lig. På grund af disse lange, ubehagelige og udpenslede voldsscener, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
Hvad sker der, hvis man som offer for utroskab, parkeringsbøder eller en fyreseddel nægter at vende den anden kind til, men i stedet giver efter for sin impulsive vrede og tager kampen op? Hovedpersonerne i ¿Wild Tales¿ skubbes alle til den yderste grænse for, hvad de kan holde til, og giver sig selv den udsøgte fornøjelse af at miste kontrollen og krydse den fine linje mellem civilisation og vildskab.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.