Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Hundeliv
Original titel
Hundeliv
Dansk titel
Hundeliv
Medie
Film
Længde i minutter
90 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Marco Lorenzen
Instruktør
Rene´Frelle Petersen
Producerende filmselskab
88 miles
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2015
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
24. februar 2016
Begrundelse
Filmen har en konfliktfyldt og knugende grundstemning. Hovedpersonerne skildres i et miljø præget af utryghed og af fysiske og psykiske overgreb, og der er flere scener, hvor man ser mennesker i fornedrende og ydmygende situationer. I én scene overværer to teenagepiger deres mor få bank, og i en anden ubehagelig scene trues og overfaldes pigerne af deres far og en gruppe af mænd. I en tredje scene ser man en ung mand, som er blevet banket ihjel. På grund af filmens realisme samt de nævnte scener, vurderes det, at den kan virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
"Hundeliv" handler om den unge og selvstændige Sofia, der bor med sin halvsøster i en gammel campingvogn bag familiens bodega. Begge må de dagligt stå model til ydmygelser fra Olivias far Lars og hans slæng fra bodegaen. Derfor drømmer Sofia om at bryde med sit isolerede og trivielle liv i en lille dansk flække, og en dag bliver drømmen pludselig konkret, da Sofia presser sin mor til at røbe oplysninger om sin biologiske far. Da chancen byder sig flygter hun sammen med sin halvsøster for at finde den far, hun aldrig har kendt. Men pigerne må hurtigt sande, at drøm og virkelighed ikke altid følges ad. Handlingen er realistisk, skræmmende om end med masser af hjertevarme.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.