Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år THE MAN WHO KNEW INFINITY
Original titel
THE MAN WHO KNEW INFINITY
Dansk titel
THE MAN WHO KNEW INFINITY
Medie
Film
Længde i minutter
108 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
MATT BROWN, JON KATZ, EDWARD R. PRESSMAN, SOFIA SONDERVAN, JOE THOMAS, JIM YOUNG
Instruktør
MATT BROWN
Producerende filmselskab
MISTER SMITH
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
GB
Produktionsår
2016
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
25. april 2016
Begrundelse
Filmen har en gennemgående sørgelig stemning. Der skildres enkelte voldsomme begivenheder: Et menneske skubbes omkuld og sparkes af bøller. Eksplosioner dræber flere personer, og kameraet dvæler ved liget at en kvinde. Da dette voldsomme imidlertid er kortvarigt, og da filmen ellers er domineret af dialogscener, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.
Handling
Kort før første verdenskrigs udbrud rejser det matematiske geni, Ramanujan fra sin hjemstavn Madras i Indien til det engelske universitet i Cambridge. Med sig har han en række nedskrevne bud på løsninger af nogle af matematikkens klassiske udfordringer formler, som han oplever at have fået gennem guddommelig inspiration. Han bliver behandlet nedladende og racistisk i universitetsmiljøet, men knytter særlige bånd til sin mentor matematikeren G.H. Hardy. Filmen beskriver historiske personer og virkelige hændelser, der fik stor indflydelse på matematikkens udvikling.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.