Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Flickan, mamman och demonerna
Original titel
Flickan, mamman och demonerna
Dansk titel
Pigen, moderen og dæmonerne
Medie
Film
Længde i minutter
93 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Suzanne Osten
Producerende filmselskab
Fundament Film
Distributør
Ikke angivet
Nationalitet
Sverige
Produktionsår
2016
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
25. maj 2016
Begrundelse
Filmen har en gennemgående utryg og momentvis uhyggelig grundstemning med enkelte gyseragtige virkemidler. Hovedfiguren, som er et barn, skildres i et utrygt miljø præget af grov omsorgssvigt og psykisk sygdom. Der er mange uhyggelige scener, som præges af en mors psykotiske univers, og i flere scener ses uhyggelige, imaginære personer, som bl.a. prøver at få hovedpersonens mor til at begå selvmord. I én scene kommer hun hjem og finder sin mor med et reb om halsen, og i en anden scene kommer et kvindeansigt pludseligt til synes i et køkkenskab. I en tredje uhyggelig scene forsøger to mænd med et dæmonisk udseende at overbevise moren om, at hun skal slå sin datter ihjel, og man ser mændenes ører og næser forsvinde. Da fortællingen samtidigt foregår indenfor et realistisk miljø, vurderes filmen at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.
Handling
Den 8-årige pige, Ti, bor alene med sin psykisk syge mor. I skolen siger pigen, at alt går fint, men for at overleve må hun bruge både sin fantasi og sine minder om mosteren, Tamara. Da morens psykiske sygdom tiltager, bliver både skolen og mosteren opmærksomme på, at de måske skal gribe ind.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.