Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år NERVE
Original titel
NERVE
Dansk titel
NERVE
Medie
Film
Længde i minutter
96 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Anthonay Katagas m. fl.
Instruktør
Henry Joost, Ariel Schulman
Producerende filmselskab
Allison Shearmur m. fl.
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
USA
Produktionsår
2016
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
15. august 2016
Begrundelse
Filmen har en actionpræget stemning og viser en lang række scener, med unges dialog på nettet og optagelser med deres mobiltelefoner. Dette giver billederne et realistisk præg og gør dem særligt påtrængende, når de viser unge der filmer deres stadigt mere risikable adfærd, hvor de udsætter sig selv for fare. Således ser vi unge, som vi har lært at kende, ligge under rullende tog, kravle mellem bygninger på en vakkelvorn stige eller miste taget i en kran og falde fra stor højde. I en længerevarende scene er det uafklaret for seerne, om en af de centrale personer i handlingen er død. Da det dramatiske imidlertid ikke er blodigt eller udpenslet, og da det kun i få tilfælde omfatter personers vold mod andre, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Den unge pige Vee deltager i et onlinespillet "Nerve" hvor hun konfronteres med en række valg om at gøre risikable ting mod til gengæld at vinde penge, mens mange følger hendes handlinger på nettet. Udfordringerne bliver stadigt større og får voldsommere konsekvenser.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.