Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år A Monster Calls
Original titel
A Monster Calls
Dansk titel
Syv minutter over midnat
Medie
Film
Længde i minutter
108 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Juan Antonio Bayona
Producerende filmselskab
Summit Entertainment
Distributør
SF Studios
Nationalitet
USA
Produktionsår
Ikke angivet
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
10. oktober 2016
Begrundelse
Filmen, der blander virkelighed med fantasi-/eventyrlige elementer, har skiftevis en trist, realistisk og en eventyrlig grundstemning. Hovedfiguren, som er et 12-årigt barn, skildres i en problematisk og trist hverdag præget af moderens alvorlige sygdom og grov mobning i skolen; problemer som drengen ofte oplever at stå alene med. Filmen indeholder flere scener, hvor drengen udsættes for voldelige overfald af en drengegruppe, uhyggelige scener med et monsteragtige væsen, der til at starte med virker meget truende over for drengen og scener, hvor drengen i tilbagevendende mareridt oplever, at moderen falder i en afgrund. Filmen dvæler ved hovedpersonens følelser i forhold til moderens alvorlige sygdom. Da drengen dog viser sig at være handlekraftig i forhold til det monsteragtige væsen, de mobbende drenge og moderens sygdom, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Den 12-årige dreng Conor O'Malley søger ind i en fantastisk verden med monstre og fortællinger, for at håndtere sin mors alvorlige sygdom.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.