Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Iqbal & superchippen
Original titel
Iqbal & superchippen
Dansk titel
Iqbal & superchippen
Medie
Film
Længde i minutter
83 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Christian Steengaard Potalivo, Mikael Olsen
Instruktør
Oliver Zahle
Producerende filmselskab
Det Danske Filminstitut, Miso Film
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2016
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
13. december 2016
Begrundelse
Filmen har en let og venlig grundstemning. Enkelte scener præges af spænding og dramatik, og i én langvarig scene tages en bange og skrigende pige til fange af to forbrydere, og hun er længe i fare for at falde ned fra et stillads i en stor smeltedigel. Da filmen forløses positivt, og da hovedfigurerne er stærke og handlekraftige, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Handling
Iqbal og Sille har boet dør om dør, siden de var små og er bedste venner. Men gaden skal byfornyes, og det er uheldigvis Æselmand og Svinet, der står for projektet. For de to forbrydere er byggeprojektet i virkeligheden et skalkeskjul for at få fingrene i den olie, de har fundet under Blågårdsgade, og som kan gøre dem til milliardærer. For at undgå at skulle flytte væk fra hinanden må Iqbal og Sille nu tage kampen op mod Æselmand og Svinet og skaffe penge til at købe deres ejendom. Da Iqbal får fat i en chip, som rummer magisk energi, får børnene overbevist Æselmand og Svinet om at købe chippen, så de kan købe deres ejendom tilbage. Men forbryderne snyder dem, og nu må Iqbal, Sille, Tariq og de voksne i Blågårdsgade sætte alt ind på at få chippen tilbage og afsløre Æselmand og Svinets hemmelige plan.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.