Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Dræberne fra Nibe
Original titel
Dræberne fra Nibe
Dansk titel
Dræberne fra Nibe
Medie
Film
Længde i minutter
88 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Peter Bose, Jonas Allen
Instruktør
Ole Bornedal
Producerende filmselskab
DR, Det Danske Filminstitut, Nordisk Film, Miso Film, Den Vestdanske Filmpulje, 4Fiction
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2016
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
13. december 2016
Begrundelse
Filmen har en karikeret og humoristisk grundstemning. Den indeholder en del indledende scener med et seksualiseret sprogbrug samt flere dramatiske scener med truende lejemordere, forfølgelser, brutal vold og drab. I én scene ses eksempelvis liget af en mand, der er blevet slået ihjel med en kuglepen gennem det ene øre. Endvidere ses en psykopatisk kvinde, som har fået stukket en kniv i brystet. Da volden er fremstillet på absurd-komisk vis og de pågældende scener ikke udpensles eller trækkes ud, men derimod generelt forløses hurtigt med simple komiske elementer, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
De to jyske håndværkere og venner Ib og Edward er kørt sur i deres livløse ægteskaber, og leger med tanken om at leve det søde liv for de sorte penge, de har gemt. Efter et kæmpe skænderi med deres koner hyrer de i en brandert en russisk lejemorder til at gøre det af med dem. Men de har undervurderet deres koner, og det bliver starten på en absurd rejse, hvor Ib og Edward til deres skræk selv ender øverst på en dødsliste…
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.