Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Manchester by the Sea
Original titel
Manchester by the Sea
Dansk titel
Manchester by the Sea
Medie
Film
Længde i minutter
137 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Kenneth Lonergan
Producerende filmselskab
Sony Pictures
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2016
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
9. januar 2017
Begrundelse
Filmen er har en stærkt emotionel grundtone, da dens hovedtema er sorg over at miste pårørende. Filmen, der foregår i et realistisk og genkendeligt univers, indeholder scener med oprørte og sørgende personer og dramatiske scener med slagsmål. I en scene brænder personer inde i et hus, mens deres desperate pårørende blot kan se på i afmagt. I en anden scene forsøger en person at tage sit eget liv. Da volden og døden dog ikke er vist udpenslet, og da filmen er fortalt i et roligt tempo, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Efter den karismatiske Joe Chandlers død, får hans lillebror, Lee, endnu et mindre chok, da det går op for ham, at Joe i sit testamente har indsat ham som formynder og værge for sin teenagersøn, Patrick. - Så Lee tager orlov fra sit arbejde og vender modstræbende tilbage til Manchester-by-the-Sea for finde ud af, hvad han skal stille op med forholdet til sin fremmelige 16-årige nevø, Patrick. Men hans tilbagevenden tvinger ham også til at forholde sig til fortiden, der skilte ham fra sin kone, Randi, og sine mange skjulte bånd til det lille samfund, hvor han blev født og voksede op. Med Joe som det centrale bindeled forsøger Lee, Patrick og resten af byen at vænne sig nye tider, hvor de alle må klare sig uden ham.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.