Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Patriots Day
Original titel
Patriots Day
Dansk titel
Patriots Day
Medie
Film
Længde i minutter
133 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Peter Berg
Producerende filmselskab
Lion's Gate Films, CBS Films
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
Ikke angivet
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
16. januar 2017
Begrundelse
Filmen har en ildevarslende, dramatisk og realistisk stemning. Den indeholder mange langvarige scener med voldsomme eksplosioner, med desperate og paniske mennesker, og blodige scener, hvor man ser mennesker som kommer alvorligt til skade. I en voldsom scene ser man blodige, lemlæstede kroppe og paniske, grædende børn. Over flere scener holdes en skrækslagen ung mand, der frygter for sit liv, gidsel af koldblodige terrorister. Da filmens fremstilling af vold og lemlæstelse er udpenslet og filmens stil er meget realistisk, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
Dramaet 'Patriots Day' følger politimanden Tommy Saunders før og efter eksplosionerne ved maratonløbet i Boston i 2013. Efter terrorangrebet deltager han i efterforskningen og forfølgelsen af de to bombemænd, før de slår til igen. Filmen følger desuden FBI agenten Richard Deslauriers, politikommissær Ed Davis og betjenten Jeffrey Puglieses hvis historier flettes sammen i dagen omkring angrebet og menneskejagten.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.