Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år A Cure for Wellness
Original titel
A Cure for Wellness
Dansk titel
A Cure for Wellness
Medie
Film
Længde i minutter
146 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Gore Verbinski
Producerende filmselskab
20th Century Fox
Distributør
SF Studios
Nationalitet
Tyskland, USA
Produktionsår
2016
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
16. februar 2017
Begrundelse
Filmen har en gennemgående skæbnesvanger og truende stemning. Flere scener har karakter af mareridt om bl.a. indespærring og drukning. Andre scener beskriver fastspændte personer, der udsættes for torturlignende behandling. I en del scener ses makabre objekter: Vanskabte fostre og afskårne ansigter opbevaret i præparatglas. Nøgne mennesker med stirrende øjne flyder i tanke med vand. Der er talrige voldsomme scener, hvoraf nogle kan nævnes: Personer slås på en bar. En person falder om og dør af et hjerteanfald. En person begår selvmord for øjnene af sit barn. Dyr lider – bl.a. ses en levende ko få sprættet maven op. En person river sit ansigt af og åbenbarer udseende som et monster. En kvinde bindes fast for at blive voldtaget. En person kløver en andens hoved med en spade. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
En ung ambitiøs medarbejder i et firma får til opgave for at hente direktøren hjem fra et helsecenter i de schweiziske alper. Han får dog mistanke om, at centerets mirakelkur ikke er helt så mirakuløs, som den udgiver sig for.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.