Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Du forsvinder
Original titel
Du forsvinder
Dansk titel
Du forsvinder
Medie
Film
Længde i minutter
117 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Louise Vesth
Instruktør
Peter Schønau Fog
Producerende filmselskab
Svenska Filminstitutet, TV2 Danmark, Det Danske Filminstitut, TV4 Sverige, Film i Väst, Zentropa Entertainments3, Nordisk Film & TV Fond, MEDIA (EU), Den Vestdanske Filmpulje, Zentropa Sweden
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
Danmark, Sverige
Produktionsår
2016
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
21. marts 2017
Begrundelse
Filmen har en alvorlig, trist og jævnligt utryg grundstemning. Hovedpersonerne er gennemgående tyngede og bekymrede mennesker, som plages af alvorlig sygdom, uforudsigelighed og eksistentielle problemer, og flere scener er voldsomme, dramatiske eller har et seksuelt indhold. I én scene ser man to mennesker i en bil, som udsættes for et pludseligt og voldsomt sammenstød, og man ser deres hoveder dingle rundt og efterfølgende deres livløse kroppe mod bilens airbags. I en anden scene forsøger en mand at have sex med sin kone, scenen udvikler sig voldsomt, så det grænser til voldtægt, og parrets teenagesøn kommer pludseligt ind og bliver skræmt og ked af, hvad han ser. Hertil kommer flere scener, hvor man ser samme teenagedreng være ulykkelig og utryg, som da han fx finder sin livløse mor på et køkkengulv. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende eller grænseoverskridende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.
Handling
Mia er gift med den succesrige skoleleder Frederik, som afsløres i at have begået et alvorligt underslæb. Har han gjort det af egen fri vilje, eller er han blevet ramt af en personlighedsforandring på grund af en hjernesvulst? Mia forsøger desperat at finde ud af, hvad der er sket, og hvilken mand hun egentlig er gift med, og hun vil gøre alt for at redde sit ægteskab og sin familie. Men hvis Mias tre lykkeligste år var sammen med Frederik, mens han var hjerneskadet, hvem var hun så gift med før? Filmen handler om at miste fodfæstet og sætter fokus på spørgsmålet om, hvorvidt vi har en fri vilje eller er styret af hjernens kemi.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.