Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Mahana
Original titel
Mahana
Dansk titel
Patriarken
Medie
Film
Længde i minutter
103 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Lee Tamahori
Producerende filmselskab
Øst for Paradis
Distributør
Øst for Paradis
Nationalitet
New Zealand
Produktionsår
2016
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
11. maj 2017
Begrundelse
Filmen har gennemgående en anspændt stemning præget af de indbyrdes konflikter i en familie. Generelt er den roligt fortalt, men den rummer også en del scener med mental og fysiske voldsomhed: Får bliver klippet på en – ifølge uvante øjne – hårdhændet måde. En mand skærer halsen over på et får og blod ses. En voksen skubber, slår og sparker en ung mand. En mand slår en anden til jorden. En person falder ned fra et tag. Vi se et åbent benbrud og den tilskadekomne skriger af smerte. Da de personer, som vi identificere os med, fremstår handlekraftige, og da det voldsomme overvejende er beskrevet kortvarigt og ikke udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
I 1960ernes New Zealand er to Maori-fårehyrdefamilier i fjendskab og rivalisering med hinanden. Den 14årige Simeon er jævnligt i opposition til sin bedstefar, som styrer familien med hård hånd. En dag snubler Simeon over en oplysning, som afslører årsagen til den årelange fejde mellem familierne. Men den oplysning kan true hele sammenhængskraften i hans egen tæt forbundne familie.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.