Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Hjartasteinn
Original titel
Hjartasteinn
Dansk titel
Heartstone
Medie
Film
Længde i minutter
129 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Jesper Morthorst, Lise Orheim Stender, Anton Máni Svansson, Guðmundur Arnar Guðmundsson
Instruktør
Guðmundur Arnar Guðmundsson
Producerende filmselskab
TV2 Danmark, Det Danske Filminstitut, SF Film Production ApS, Eurimages, Join Motion Pictures, Kvikmyndamiðstöð Íslands, Atvinnuvega- og nýsköpunarráðuneytið Íslands, RÚV, CosmoTone
Distributør
Reel Pictures
Nationalitet
Danmark, Island
Produktionsår
2016
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
22. maj 2017
Begrundelse
Filmen har en konfliktfyldt og stærkt emotionel grundtone. Den rummer scener med voldelige forældre, slagsmål, sorg og teenagelivets begyndende seksualitet. Desuden berører filmen selvmord som tema. I en scene ses en far slå sit barn og i en anden falder et barn ned fra en klippekant. Da de voldsomme scener imidlertid ikke er udpenslede og forløses i slutningen, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
En afsides fiskerlandsby i Island. Teenagedrengene Thor og Christian oplever en turbulent sommer. Én forsøger at vinde en piges hjerte, mens den anden opdager nye følelser overfor sin bedste ven. Da sommeren slutter, og Islands barske natur genfinder sin styrke, er det tid til at forlade legepladsen og se voksenlivet i øjnene.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.