Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Captain Underpants
Original titel
Captain Underpants
Dansk titel
Filmen om Kaptajn Underhyler
Medie
Film
Længde i minutter
89 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
David Soren
Producerende filmselskab
20th Century Fox, DreamWorks Animation
Distributør
SF Studios
Nationalitet
USA
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
30. maj 2017
Begrundelse
Filmen har en humoristisk grundstemning. Den indeholder dog flere let dramatiske scener, hvor der indgår lettere uhyggelige og truende figurer. I en fantasiscene går de to hovedfigurer forandrede og triste rundt i et indkøbscenter, hvor der er robotter, som skyder på hinanden, og hvor en stor, monstrøs figur pludseligt vælter igennem en væg med eksplosioner til følge. I en anden scene ser man et stort toilet, som raserer i gaderne, og som tager de to hovedpersoner til fange. I en afsluttende og lettere dramatisk Cliff hanger-scene ses et mylder af levende toiletter med skarpe og selvlysende tænder, og filmen afsluttes således uden egentlig positiv og rolig forløsning. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.
Handling
Filmen følger venskabet mellem de to fantasifulde og gavtyveagtige 4. klasses-drenge Jimmy og Otto, som ved en fejl forvandler deres onde skoleinspektørtil Kaptajn Underhyler, en klodset superhelt, som de selv har skabt i en tegneserie i deres elskede træhule. Samtidig ansættes en ny fysiklærer på deres skole – Professor Prutpotte. Han har lidt andre planer med skolen, og han bryder sig slet ikke om børn, der har det sjovt. Jimmy og Otto må i samarbejde med deres selvskabte superhelt klare ærterne, da professoren begynder sin onde plan.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.