Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Tulip Fever
Original titel
Tulip Fever
Dansk titel
Tulipanfeber
Medie
Film
Længde i minutter
105 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Justin Chadwick
Producerende filmselskab
Worldview Entertainment
Distributør
Scanbox Entertainment Danmark A/S
Nationalitet
Storbritanien, USA
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
8. juni 2017
Begrundelse
Filmen har en gennemgående dramatisk stemning og virker i perioder hektisk med krydsklipninger mellem forskellige handlinger. Der er flere scener med voldsomt indhold: Personer ses få lussinger i ansigtet. En række scener følger en fødsel. Et lig fiskes op af en kanal. Et menneske slås og sparkes af en gruppe personer. Desuden ses i flere scener mennesker have lidenskabeligt samleje. Da det voldsomme og det seksuelle imidlertid ikke er udpenslet, og da personer ikke ses komme til skade af volden, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.
Handling
I 1600-tallets Amsterdam hyrer en velhavende købmand en ung maler til at male et dobbelt-portræt af sin unge, smukke hustru og ham selv. Hustruen og maleren forelsker sig i hinanden og indleder en passioneret og hemmelig affære. De to elskende iværksætter så en risikabel plan for at få en fremtid sammen.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.