Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Gud taler ud
Original titel
Gud taler ud
Dansk titel
Gud taler ud
Medie
Film
Længde i minutter
108 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Morten Kaufmann, Signe Leick Jensen
Instruktør
Henrik Ruben Genz
Producerende filmselskab
TV2, Det Danske Filminstitut, Deluca Film, AAR Films, Toolbox Film, Den Vestdanske Filmpulje, FilmGEAR ApS, Red Rental, Tonemestrene, Act3
Distributør
Scanbox Entertainment Danmark A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
27. juni 2017
Begrundelse
Filmen har en overvejende let og humoristisk grundstemning, som dog også bærer præg af momentvis utryghed, idet hovedpersonerne skildres i en dysfunktionel familie, hvor børnene udsættes for mild psykisk og fysisk omsorgssvigt. I flere scener bliver en far vred på sine børn, og i én scene giver han sit ene barn en lussing, og tvinger ham herefter op på et tag, hvorfra han falder ned. I en anden voldsom og ubehagelig scene, spærrer tre sønner deres far inde i en kiste, hvor han mishandles på forskellig vis. Hertil kommer en scene, hvor en dreng mere eller mindre frivilligt voldtages af en kvinde i sin storebrors seng. Da ingen af de nævnte scener indeholder udpenslede detaljer, og da filmen også indeholder varme og humor, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
I 80’erne vokser Jens og hans brødre op i et parcelhus i Risskov. Her regerer familiens overhoved Uffe – psykolog og selvbestaltet Gud i slåbrok og underbukser. Forandringer truer familiefreden, da Uffe sætter sig for at skrive sine erindringer. Huset fyldes af Uffes loyale patienter, der yder Uffe både moralsk og øldrikkende selskab. På drengeværelserne ulmer oprøret, mens mor Gerd Lillian kæmper bravt for at holde sammen på familien. Men før sønnerne Jens, Thomas og Mikkel kan gøre sig fri af undertrykkelsen og blive voksne, kommer det til et afgørende opgør med ”Gud”. Baseret på Jens Blendstrups selvbiografiske roman af samme navn.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.