Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Cairo Confidential
Original titel
Cairo Confidential
Dansk titel
Cairo Confidential
Medie
Film
Længde i minutter
107 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Kristina Åberg
Instruktør
Tarik Saleh
Producerende filmselskab
Svenska Filminstitutet, Det Danske Filminstitut, Film i Väst, Sveriges Television, Atmo Film, Eurimages, Final Cut for Real ApS, The Match Factory, Den Vestdanske Filmpulje, Copenhagen Film Fund, Chimney, Nordsvensk Filmunderhållning AB, Ostlicht Filmproduktion, Mitteldeutsche Medienförderung
Distributør
Scanbox Entertainment Danmark A/S
Nationalitet
Tyskland, Danmark, Frankrig, Sverige
Produktionsår
Ikke angivet
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
17. august 2017
Begrundelse
Filmen har en gennemgående anspændt stemning. Den er præget af mange rolige dialogscener, men der er også en række scener med voldsomt indhold: Politi kæmper mod demonstranter i gaderne og politifolk skyder. En person overfaldes og sparkes af en gruppe mennesker. Personer skyder fra en motorcykel og en mand dør med flere skudsår. En kvinde skyder en mand på nært hold. En dræbt kvinde ligger i en blodpøl. En kvinde dræbes med en kniv. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Egypten 2011, få uger inden det egyptiske forår. Noredin, en politibetjent i Cairos korrupte system, bliver sat til at efterforske mordet på en sangerinde på Nile Hilton Hotel. Han indser snart, at mordet trækker tråde helt op til den egyptiske magtelite og beslutter sig for at alliere sig med dem, som er forsvarsløse imod systemet. En politisk thriller baseret på en sand historie.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.