Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år American Made
Original titel
American Made
Dansk titel
American Made
Medie
Film
Længde i minutter
115 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Doug Liman
Producerende filmselskab
Universal Pictures
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
22. august 2017
Begrundelse
Filmen har en lettere actionpræget grundstemning, og den indeholder flere dramatiske scener med trusler og skyderier. I flere scener trues hovedpersonerne af soldater med geværer, og i én scene sprænges en mand i luften, mens han kører bil, og man ser forruden, som er fuld af blod. Da de dramatiske scener er korte, og da hovedpersonerne generelt er positive og upåvirkede af dramatikken, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11, og den får derfor en 11års-grænse.
Handling
I det sidste årti af Den Kolde Krig involverer CIA sig i en række lyssky operationer mod kommunistiske partisangrupper og et enkelt revolutionært styre i Mellemamerika, sandinisterne i Nicaragua. Det bliver chancen for den dristige pilot Barry Seal. Den ene vej flyver han illegale – russiske – våben til Contra-oprørerne i Nicaragua uden om de amerikanske myndigheder. Den anden vej flyver han – uden at CIA stiller kritiske spørgsmål – kokain for de colombianske narkokarteller. På den ene side en sand patriot, på den anden side narkosmugler.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.