Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Una mujer fantástica
Original titel
Una mujer fantástica
Dansk titel
En fantastisk kvinde
Medie
Film
Længde i minutter
104 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Sebastián Leolo
Producerende filmselskab
Fabula
Distributør
Miracle Film Distribution
Nationalitet
Chile, Tyskland, Spanien, USA
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
18. september 2017
Begrundelse
Filmen har en alvorlig og melankolsk grundstemning, og hovedpersonen skildres som en trist og ensom karakter, der på grund af sin afvigende seksualitet, udsættes for mange ydmygelser. I én ubehagelig scene bliver hovedpersonen chikaneret og fanget af nogle mænd, som tvinger hende ind på bagsædet af en bil og binder tape stramt om hendes hoved, så hendes ansigt forvrænges. I en anden dramatisk scene ser man en mand få et ildebefindende, falde ned af en trappe og blive kørt på hospitalet med et blodigt sår i hovedet. Da filmen ikke indeholder detaljeret vold eller eksplicitte seksuelle skildringer, men også indeholder lange, rolige passager samt forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Marina er servitrice, men drømmer om at blive sangerinde. Hun er forelsket i den tyve år ældre Orlando. Efter de har fejret hendes fødselsdag, bliver Orlando syg og dør på hospitalet. I stedet for rum til at sørge over tabet af sin elsker bliver hun mistænkeliggjort af såvel læger som politi og Orlandos familie, der ser hende som en paria. Marinas identitet er også hendes byrde og den er faretruende tæt på at knække hende.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.