Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år The Square
Original titel
The Square
Dansk titel
The Square
Medie
Film
Længde i minutter
145 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Erik Hemmendorff, Philippe Bober
Instruktør
Ruben Östlund
Producerende filmselskab
Svenska Filminstitutet, ZDF, DR, Det Danske Filminstitut, Film i Väst, ARTE, Sveriges Television, Arte France Cinéma, Essential Films, Eurimages, Plattform Produktion, Coproduction Office, Nordisk Film & TV Fond, Medienboard Berlin-Brandenburg, Parisienne, Imperative Entertainment, Alamode Filmverleih, TriArt Film
Distributør
Scanbox Entertainment Danmark A/S
Nationalitet
Tyskland, Danmark, Frankrig, Sverige
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
21. september 2017
Begrundelse
Filmen har en gennemgående anspændt stemning, hvor en række konfliktfyldte situationer spreder deres utryghed ud over et ellers roligt forløb. Et barn skændes flere gange voldsomt med voksne. Et barn skubbes ned ad en trappe. En aggressiv mand terroriserer en større gruppe angste mennesker. En kvinde skriger i angst mens hun føler sig truet af en forfølgende mand. I et langt forløb bliver en kvinde forulempet af en mand, uden at de nærtstående tør komme hende til undsætning. I et dokumentar-lignende klip sprænges et barn i luften. Da filmen imidlertid fremstår stilfærdig i længere perioder, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.
Handling
Christian er en velrespekteret kurator på et museum for moderne kunst, en fraskilt men dedikeret far til to, der kører en elektrisk bil og støtter diverse velgørende sager. Hans næste udstilling er “The Square” – en installation, der indbyder forbipasserende til næstekærlighed, minder dem om deres rolle som ansvarlige medmennesker. Men til tider kan det være svært at leve op til egne idealer: Christians akavede reaktion på at få stjålet sin telefon medfører en række pinlige situationer. I mellemtiden har museets PR afdeling stablet en uventet kampagne på benene, hvis voldsomme modtagelse sender Christian og museet ud I en eksistentiel krise.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.