Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Darling
Original titel
Darling
Dansk titel
Darling
Medie
Film
Længde i minutter
101 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Peter Aalbæk Jensen, Marie Gade Denessen
Instruktør
Birgitte Stærmose
Producerende filmselskab
Svenska Filminstitutet, TV2 Danmark, Det Danske Filminstitut, Film i Väst, Zentropa Entertainments3, MEDIA (EU), Zentropa Sweden
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
Danmark, Sverige
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
28. september 2017
Begrundelse
Filmen har en gennemgående dramatisk stemning farvet af tab. Der er en del scener, hvor mennesker ses fortvivlede og i tårer. Der er også et mindre antal scener, hvor personer ses i indbyrdes skænderi og håndgemæng. I to tilfælde ses mennesker injiceres med en sprøjte. I en scene ses en person forsøge at begå selvmord med piller og kaste op. Der er enkelte scener, som beskriver sex dog uden at være detaljerede. Da det voldsomme og det seksuelle ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 11 år.
Handling
Filmen er et kærlighedsdrama om en kvinde på sit livs rutsjetur. Den verdensberømte danske balletstjerne Darling og hendes mand, koreografen Frans, vender under stor bevågenhed for første gang i årevis tilbage til København, hvor de sammen skal opføre klassikeren "Giselle" på Det Kongelige Teater. Men på en af de første prøvedage indtræffer katastrofen: Darling falder om med smerter, hoften er slidt op. Balletkarrieren er færdig. Frans må arbejde videre med en anden. Sønderknust forsøger Darling at redde sin plads i verden ved at holde sig tæt på sin kunst og sin mand. Hun begynder at træne sin unge afløser Polly op til rollen som Giselle. Men i takt med, at Polly begynder at folde sig ud som Giselle, begynder Darlings liv at smuldre.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.