Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Backstabbing for Beginners
Original titel
Backstabbing for Beginners
Dansk titel
Dobbeltspil
Medie
Film
Længde i minutter
108 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Malene Blenkov, Nikolaj Vibe Michelsen, Lars Knudsen, Daniel Bekerman
Instruktør
Per Fly
Producerende filmselskab
Svenska Filminstitutet, DR, SVT, Det Danske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond, Eyeworks Sweden, Creative Alliance A.M.B.A, Scythia Films, Ontario Media Development Corporation
Distributør
SF Studios
Nationalitet
Canada, Danmark, USA
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
4. oktober 2017
Begrundelse
Filmen har en anspændt og realistisk grundstemning præget af usikre forhold i Mellemøsten. Filmen indeholder en række autentiske optagelser af bombeeksplosioner og krigsofre, herunder lig af både voksne og børn i gaderne. Endvidere indeholder filmen dramatiske scener, blandt andet en scene hvori en mand køres ihjel og han efterfølgende ses ligge livløs på jorden, mens blodet strømmer fra hans hoved. I en anden scene skydes to personer ned, imens de forsøger at flygte fra bevæbnede mænd. Da filmens fremstilling af vold er realistisk og til tider udpenslet fremstillet, vurderes det, at de yngste i aldersgruppen 11-15 år vil kunne blive skræmt. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.
Handling
Filmen er en politisk thriller baseret på den sande historie om 24-årige danske Michael, der får sit ønskejob i FN's humanitære hjælpeprogram Oil for Food. Michael har taget jobbet for at kæmpe for en bedre verden, men det bliver et chok for ham, da hans karismatiske chef Pasha flytter ham fra de trygge kontorer på First Avenue i New York til de kaotiske tilstande i Bagdad. Her går det op for ham, at der svindles med milliarder, og at korruptionen rækker helt ind i de inderste cirkler. Han kastes ud i en magtkamp mellem kyniske diplomater og grådige lobbyisters ønsker om at tjene penge på Iraks olie. Michael tvinges til at vælge, om han vil lukke øjnene for løgnen eller afsløre alt – vel vidende at han, hvis han bliver whistleblower, risikerer ikke kun sit livs karriere, men også at miste den kvinde, han har forelsket sig i, og måske endda sit eget liv.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.