Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Væbnet med ord & vinger
Original titel
Væbnet med ord & vinger
Dansk titel
Væbnet med ord & vinger
Medie
Film
Længde i minutter
105 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Henrik Laier
Instruktør
Torben Skjødt Jensen
Producerende filmselskab
Det Danske Filminstitut, Picturewise Film
Distributør
Another World Entertainment
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
11. oktober 2017
Begrundelse
Filmen er roligt fortalt. Den har en alvorlig grundstemning, men indeholder også scener med positive beretninger om digteren Michael Strunge. Filmen behandler temaerne maniodepressivitet og selvmord, både dialogen, men også i dramatiserede scener, hvor psykisk sårbarhed illustreres meget effektfuldt. Særligt disse scener vurderes at kunne virke skræmmende på de yngste børn og filmen får derfor en 11-års vurdering.
Handling
En dramadokumentarisk rejse gennem digteren Michael Strunges liv og univers. Filmen tegner et billede af mennesket Michael Strunge – hans opvækst, ungdomsliv og hans vej til at blive centrum for en ny generation af digtere i starten af 80’erne. Her blev han et spejl for netop denne generations identitet og livsform, mens han kæmpede med angstpsykotiske anfald, der i sidste ende slog ham ihjel. Filmen er også et portræt af Strunges kunstneriske indsats, hvor hans digte og prosa i vid udstrækning er levet videre i nye, unge generationer langt ud over den tid, de blev skabt i.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.