Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Human Flow
Original titel
Human Flow
Dansk titel
Human Flow
Medie
Film
Længde i minutter
140 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Ai Weiwei
Producerende filmselskab
Lionsgate
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
Tyskland
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
28. oktober 2017
Begrundelse
Dokumentarfilmen veksler mellem en trist og varm grundstemning med enkelte dramatiske elementer. I mange scener ses trøstesløse flygtningelejre, efterladte byer i ruiner og flygtninge, der tilbagelægger udmattende og livsfarlige flugtruter over hav og gennem lande. Der er desuden en række korte følelsesladede interviews med flygtninge, der beretter om krig, voldtægter, mistede familiemedlemmer og kummerlige levevilkår under deres flugt. I en scene ses flygtninge passere en flod med stærk strøm, hvor nogle mister støvler og rygsække, i en anden scene affyrer soldater missiler i et boligområde, og skud affyres fra nært hold i et bjergområde, i en tredje scene ses sårede og tåregas-ramte flygtninge, der jages væk af svært bevæbnet politi og i et kort øjeblik vises et efterladt lig på jorden. De voldsomme og tragiske scener er imidlertid ikke udpenslede og blodige, der er rolige passager af hverdagsliv og glædelige begivenheder, en række scener viser også flygtninge modtage hjælp og omsorg fra humanitære organisationer og der er flygtninge, som udtrykker håb for og tro på et nyt liv. Derfor vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Dokumentarfilmen 'Human Flow' handler om den globale flygtningekrise, hvor der er blevet filmet fra 22 lande i løbet af et år. Instruktøren er kunstneren og aktivisten Ai Weiwei, som står tidligere bag Ai Weiwei: Never Sorry.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.