Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Three Billboards Outside Ebbing Missouri
Original titel
Three Billboards Outside Ebbing Missouri
Dansk titel
Three Billboards Outside Ebbing Missouri
Medie
Film
Længde i minutter
115 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Martin McDonagh
Producerende filmselskab
Fox
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
Storbritanien, USA
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
22. november 2017
Begrundelse
Filmen veksler mellem en urovækkende, dramatisk og tragi-komisk stemning, og den har et gennemgående råt og vulgært sprogbrug. Der er flere scener med blodig vold, mennesker, der kommer alvorligt til skade og mennesker, der udviser truende adfærd. I en scene flygter en brændende person ud gennem en ildspåsat bygning. Senere ses hans slemt forbrændte ansigt. I en anden scene bliver en mand slået ned og kastet ud af et vindue. I en tredie scene skyder en mand sig selv, og en blodpøl ses ved hans hætteklædte hoved. I en fjerde scene hoster en mand blod op i ansigtet på hovedkarakteren og i en femte scene bliver en tandlæge udsat for let vold med et tandlægebor. Filmens tragi-komiske stemning og sorte humor skaber imidlertid en distance til volden, der heller ikke er udpenslet. De voldsomme scener forløses hurtigt og hovedkarakteren kommer ikke til skade. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Efter flere måneder uden en eneste anholdelse i hendes datters mordsag, tager Mildred Hayes sagen i egen hånd, ved at opsætte tre store reklameskilte, der fører ind til hendes by, med en kontroversiel anklage rettet mod byens politimester. Da hans næstkommanderende, betjent Dixon, en umoden mors dreng med en forkærlighed for vold, bliver involveret, eskalerer kampen mellem Mildred og Ebbings politi.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.