Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Så længe jeg lever
Original titel
Så længe jeg lever
Dansk titel
Så længe jeg lever
Medie
Film
Længde i minutter
110 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Jonas Allen, Peter Bose
Instruktør
Ole Bornedal
Producerende filmselskab
Det Danske Filminstitut, Nordisk Film, Miso Film, Den Vestdanske Filmpulje, tv 2, 4Fiction
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
20. januar 2018
Begrundelse
Filmen har en varm grundstemning med en række triste og dramatiske elementer. I flere scener ses en fordrukken og forsumpet hovedkarakter, heftige skænderier mellem forskellige karakterer og personer i affekt. I flere scener ses ægteparret i voldsomme verbale og fysiske skænderier, og hovedkarakteren ses ofte liggende i stærkt beruset tilstand. I en scene ses en dreng, der presses til at indtage spiritus. I en anden scene ses en mand, der masturberer og personer, der har sex i baggrunden. I en tredje scene danser en stærkt påvirket ung pige nøgen og let blodig rundt om et stort bål. De tragiske og dramatiske scener suppleres imidlertid også af forsonende situationer, rolige passager af et varmt og muntert familieliv og succesfulde koncerter. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.
Handling
'Så længe jeg lever' handler om en af Danmarks største musikpersonligheder, John Mogensen, og hans op- og nedture gennem livet som turnerende musiker, ægtemand og far. Filmen følger John gennem hans barndom, hans tid med vokalgruppen Four Jacks og senere under hans store succes med solokarrieren, indtil han i 1977 dør af et hjerteanfald forårsaget af det alt for store alkoholforbrug, der fulgte ham hele hans voksne liv.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.