10, 9, 8, 7... vi tæller ned til...

KAMPAGNE for Sikker Internet Dag 2017. Om 7 dage, den 7. februar, fejres Sikker Internet Dag i mere end 120 lande verden over. I dag løfter vi lidt af sløret for de mange aktiviteter, der er i støbeskeen, og du kan godt glæde dig!

Der er så meget forældre ikke forstår …

I år sætter Medierådet fokus på forældrene som digitale rollemodeller. Aktiviteterne på Sikker Internet Dag er spejlet, der forhåbentligt får forældrene til at overveje og reflektere over deres egen digitale dagligdag - ikke mindst i forhold til deres børn. Ønsket er at styrke forståelsen og trivslen i hjemmet og mellem generationerne.

På Sikker Internet Dag lancerer vi:
 • Kampagnefilm med skuespiller Ditte Hansen i rollen som mor, der glemmer at gå forrest som den gode rollemodel i forhold til egne medievaner. Det bliver nok svært ikke at trække på smilebåndet!
 • Sikker Internet Dag-arrangement på Biblioteket Frederiksberg - Hovedbiblioteket den 7. februar kl. 18.00-20.00. Kulturcrewet, der består af 4.-5. klasses elever fra Skolen på Grundvigsvej, tilrettelægger i samarbejde med Medierådet og biblioteket et gratis børn & forældre-arrangement.
 • En quiz der tester, om forældre egentligt har fingeren på pulsen. Ved du fx hvad der pt. er hot og hvad der er not på nettet blandt børn?
 • En ny undersøgelse af forældre til børn mellem 8-15 år. Undersøgelsen kigger nærmere på mobiladfærd, brug af sociale medier og online privatliv både i forhold til forældrene selv og til deres børn.
 • Medierødder’, en ny gruppe på Biblo - bibliotekernes online community for de 7-14-årige børn. I gruppen får børnene mulighed for at dele egne oplevelser fra deres online-liv – med og uden deres forældre.

  Kampagnen ”Der er så meget forældre ikke forstår …” løber fra den 7. februar til fredag d. 3. marts og ligger i forlængelse af guiden ”Der er så meget forældre ikke forstår …”, som blev udgivet i 2015.

  Der er så meget_nyhedsbrev_bil
  Stillbillede fra Medierådet nye film, der får premiere på Sikker Internet Dag

  En årlig begivenhed på verdensplan

  Hvert år i februar afholdes Sikker Internet Dag over hele verden. Det fejres med en lang række aktiviteter, som sætter fokus på den ansvarlige og positive brug af internet og mobil blandt børn og unge. Dagen organiseres af Insafe og er støttet af EU's Safer Internet Plus Programme. Siden 2004 er dagen blevet fejret over hele verden, og inkluderer i dag mere end 120 deltagerlande.

  I Danmark organiseres dagen af Medierådet for Børn og Unge i samarbejde med Red Barnet og Center for Digital Pædagogik.

  Læs mere om den internationale fejring af Sikker Internet Dag på Saferinternetday.org.