Alverdens Nyheder

Indtil den 23. december kan børn og unge få deres nyheder bragt på Palles Gavebod, og de hurtige kan deltage i fotokonkurrencen om det sejeste kamera. Konkurrencen er åben indtil den 30. november.

Palles gavebod er der fuld tryk på nyhedsstrømmen, og vi bringer en særlig invitation til børn og unge:

Har du nogensinde haft lyst til at hjælpe folk med at forstå verden lidt bedre? Tænker du nogensinde, at det kunne være spændende selv at vide mere om verden?

Forestil dig, at du undersøger noget så meget, at du finder ud af noget unikt om det. Noget som ikke så mange andre ved. Så vil du ofte hurtigt fortælle dine venner om det. Hvis du for eksempel finder ud af, at dit favoritband kommer til Danmark. Eller at de støvler, dig og dine venner oftest går i, er fyldt med farlige kemikalier. Forestil dig så, at du har mulighed for at fortælle det til flere tusinde mennesker på én gang. Så kan du hjælpe folk med at forstå mere, samtidig med at du selv bliver klogere.

Fra den 1. november kan du få et helt unikt Ramasjang/Palles Gavebod pressekort på biblioteket, og blive reporter. På biblioteket kan du få hjælp til at komme i gang, og få gode råd til, hvordan man laver en nyhedshistorie. Og så er det ellers om at komme ud i marken og få den gode historie indfanget. Når du har skrevet, fotograferet eller filmet din historie, skal den sendes ind til nyhed@pallesgavebod.dk

Du kan også uploade din egen video og se mange flere nyheder på Palles Gavebod.

Bliv Danmarks sejeste pressefotograf og vind et kamera
Har du et nyhedsfoto, som hele verden bør se? Så send det ind til Palles Gavebod og deltag i fotokonkurrencen om et kamera med features, der passer til den sejeste journalist.

Kameraet er stødsikkert, støvtæt og vandtæt. Det kan kort sagt tåle en tur i marken og kan dokumentere nyhederne selv en regnvåd efterårsdag eller en kold vinterdag. Med vinderkameraet og et pressekort fra Palles Gavebod og Ramasjang kan man støve nyheder op hele året rundt!

Her følger vigtig info, som alle børn og unge, der sender ind til fotokonkurrencen skal vide:

  • Du sender dit nyhedsfoto ind til nyhedsredaktionen via mailadressen foto@pallesgavebod.dk
  • Husk at skrive dit navn, alder og hvilket bibliotek, du er tilknyttet.
  • Hvis du har en profil på pallesgavebod.dk, kan du også skrive dit brugernavn.
  • Husk at skrive i mailen, at du vil deltage i fotokonkurrencen.
  • Husk at beskrive, hvad det er for en nyhed, du har taget billede af.
  • Husk at beskrive, hvor du har taget billedet.
  • Husk at beskrive, hvornår du har taget billedet.
  • Hvis der er personer på billedet og man tydeligt kan se deres ansigter, så husk at få deres tilladelse til at sende billedet ind til konkurrencen.
  • Når du har sendt billedet ind til konkurrencen, så har du givet din tilladelse til at pallesgavebod.dk og DR Ramasjang må vise det så ofte de vil. Det gælder dog kun hvis billedet vises i forbindelse med denne fotokonkurrence.
  • Sidste dato for at indsende billeder er den 30. november
kamera