BuddyGuard på facebook

Red Barnets BuddyGuard er en anonym chatrådgivning, hvor børn og unge kan få hjælp, hvis de har oplevet noget ubehageligt på nettet eller mobilen. Nu tilbyder BuddyGuard også anonym rådgivning via facebook.

Nettet og mobilen er en uundværlig del af børn og unges hverdag, og de fleste har både tjekket Facebook og sendt et par sms’er allerede inden morgenmaden er indtaget. Børn og unge bruger digitale medier til at søge efter information, høre musik, se film, spille spil og ikke mindst til at være i kontakt med deres venner.

Men selv om de nye medier for langt de fleste børn er en udvidet legeplads, som giver dem mulighed for at få nye venner, lære nyt og finde informationer, så åbner de digitale medier desuden for nye og omfattende muligheder for mobning og chikane – for eksempel med kædesms’er og hadegrupper. Og de giver også voksne med seksuel interesse i børn en platform til at komme i kontakt med børn og potentielt krænke dem. 

Hjælp til at løse problemet
BuddyGuards rådgivere har psykologisk, børnefaglig baggrund og erfaring med online rådgivning af børn og unge – og de hører om mange forskellige problemer med online chikane og mobning. Nogle unge har for eksempel oplevet, at de er blevet uvenner med deres bedste ven i skolen, som efterfølgende har spredt onde rygter om dem på Facebook – eller har oprettet en hadegruppe i deres navn. Andre har oplevet, at deres venner har lagt pinlige billeder op af dem på Facebook fra sidste fest. Og andre igen har oplevet, at de er blevet tvunget til noget, de ikke har haft lyst til, når de har chattet med fremmede. Fælles for dem er, at deres oplevelser har gjort dem forvirrede, kede af det, bange eller vrede.

Anonym rådgivning
BuddyGuard er en anonym rådgivning, og rådgiverne har fokus på – sammen med den unge – at finde forskellige måder at håndtere problemet på. Samtidig hjælper rådgiverne med idéer til, hvad han eller hun kan gøre for at komme videre. Rådgivningen foregår via chat på nettet og er ikke et terapeutisk behandlingstilbud. Hvis barnet eller den unge har brug for anden eller mere omfattende hjælp, henviser rådgiverne til relevante tilbud. Læs mere om BuddyGuard her